24 November 2016

Vækstvinder med fuld fart på i region Syd- og Sønderjylland

mhj

Vækstvinder med fuld fart på i region Syd- og Sønderjylland

Prisen som EY Entrepreneur Of The Year i region Syd- og Sønderjylland går i år til NTG Continent A/S (Nordic Transport Group) – en virksomhed, der virkelig har fart på.

Årets vindervirksomhed blev etableret i april 2011, har i dag 500 ansatte, 29 afdelinger i 11 lande og omsætningen er hastigt på vej mod 2 mia. kr.

”Hvis man skal lykkes i transportbranchen, skal man styre benhårdt og drive en effektiv forretning. Men det er ikke topstyring og topledelse, der er i høj kurs hos NTG Continent – det er tværtimod selvstændighed og selvledelse. Her har en model med delejerskab rusket op i traditioner i branchen og skabt en anderledes, succesfuld kultur med stort engagement. Det bliver spændende at følge virksomheden fremover”, siger Lars Tylvad Andersen, partner i EY og regionsansvarlig i EY Entrepreneur Of The Year for Syd- og Sønderjylland.

Afsæt for øget vækst globalt

Hvert år kårer EY Danmarks bedste vækstskaber, og i år består flere virksomheder adgangskravet til konkurrencen – også Syd- og Sønderjylland, hvor stigningen dog er meget begrænset i år. I alt klarer 178 virksomheder de skrappe krav til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det er 5 % flere end sidste år.

”Fremgangen er bl.a. drevet af virksomheder, der lykkes med en større internationalisering. Årets vinder i regionen er med kontorer i 11 lande et godt eksempel og NTG er ikke færdige med landeekspansionen. Samtidig har de formået at få de rigtige med, som kan drive forretningen – hvad enten det er gennem opkøb eller rekruttering”, vurderer Lars Tylvad Andersen. Han suppleres af Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year:

”Fælles for virksomhederne i konkurrencen er, at de driver succesfulde virksomheder og skaber job og udvikling. Med EY Entrepreneur Of The Year vil vi hylde de virksomheder og inspirere andre til at tænke i samme retning og måske gå samme vej. Det er essensen i konkurrencen. Vi ser virksomhedsejerne som rollemodeller, og mens hver vækstvirksomhed har sin egen historie og specielle karakteristika, så er der også fællestræk, som går igen – ikke mindst en stærk vision, vilje og vedholdenhed”.

Ud over NTG Continent A/S blev fem andre stærke virksomheder nomineret i regionen, og også hyldet ved festlighederne: Aller Aqua A/S, Ejner Hessel A/S, Hjort Knudsen A/S, Mos Mosh A/S og Restaurant Flammen (Rosenfeldt og Sunddal Holding ApS).

Med sejren er NTG Continent klar til landskåringen, som finder sted i Bella Center den 24. november. Her bliver det afgjort, hvilken af de seks regionsvindere, der skal repræsentere Danmark ved EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco til næste år.

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year er verdens største konkurrence for vækstvirksomheder og en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

I 2015 er der 1.260 virksomheder i Danmark, der møder kravene for deltagelse: Entrepreneuren er indehaver af et aktie-, anpartsselskab eller lignende, virksomheden har eksisteret i min. tre år, seneste regnskab viser positivt resultat og positiv egenkapital, virksomheden har min. 20 ansatte og haft vækst i antallet, virksomheden har haft min. 15 procent vækst i omsætning eller bruttoavance.

En uafhængig jury af erhvervsfolk kårer 6 vindere i regionerne, som går videre til landsfinalen.

Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

Vinderen af EY Entrepreneur Of The Year 2015 kåres den 24. november og kvalificerer sig til verdensmesterskabet EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco.

EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i flere end 60 lande og er dermed verdens største vækstskaberkonkurrence, der internationalt afholdes for 31. gang i år.

Samarbejde i Danmark: Hovedsamarbejdspartner: Jyske Bank. Øvrige samarbejdspartnere: Mercedes Benz, Dansk Industri, Vækstfonden, Connect Denmark og Berlingske Business.